Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Συγκροτήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

   
Την Πέμπτη 23/7 στους Αμπελόκηπους έγινε η ιδρυτική συνέλευση της "Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ", με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων από διάφορες συνοικίες της δυτικής Θεσ/νίκης.
   
   Ξεκινώντας από το βροντερό "ΟΧΙ" του 70% των κατοίκων των εργατικών συνοικιών της Θεσ/νίκης, στη συζήτηση τονίστηκε η δυνατότητα αλλά και ανάγκη προάσπισής του "ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ" απέναντι στο νέο (πιο βάρβαρο από τα προηγούμενα) μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέραν της αναφοράς στα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα των πλειστηριασμών και την ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη ανοίγματος της συζήτησης για τη ζωή, την κοινωνία και την οικονομία έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.και συγκρότησης εργατικών και λαϊκών συλλογικοτήτων και οργάνωσης των αγώνων για να βγάλουμε τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων, να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε. και του ευρώ.

   Με την υιοθέτηση δε του πλαισίου όπως έμπαινε από την πρόσκληση της Λαϊκής Συνέλευσης  (Συντονίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια, για τη διαγραφή τους χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ, την κρατικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας - Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στη λιτότητα, τη φορομπηξία, τις περικοπές μισθών-συντάξεων, την υφαρπαγή των λαϊκών καταθέσεων, τις ιδιωτικοποήσεις, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους - Βάζουμε φραγμό στη επιβολή του ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς, τις περικοπές σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας - Συζητάμε για την κοινωνία και την οικονομία των αναγκών και των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας) και εμπλουτίστηκε από τη συζήτηση, αποφασίστηκε:
-να κυκλοφορήσουν δύο κείμενα α) για την πολιτική συγκυρία και την ανάγκη αγώνων στη βάση του "ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ" β) για τους πλειστηριασμούς
-να γίνουν δυο παρεμβάσεις την επόμενη εβδομάδα: α) την Τρίτη 28/7, 7.30μ.μ. πλατεία Επταλόφου (Αμπελόκηποι) και β) την Πέμπτη 30/7, 7.30μ.μ. πλατεία Δημαρχείου (Εύοσμος), ενώ θα πυκνώσουν στο διάστημα μετά το Δεκαπεντάγουστο
-δημιουργία ηλεκτρονικής λίστας και Blog διαδικτυακής επικοινωνίας και ενημέρωσης
-απεύθυνση στα σωματεία της περιοχής (Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε., ΕΛΜΕ, Σωματεία Εργαζομένων Ο.Τ.Α κ.ά.) και πρόσκλησή τους στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.

   Επόμενη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών την Τρίτη 25 Αυγούστου 7.30μ.μ. στην αυλή του 1ου Δημοτ. Σχολείου Αμπελοκήπων (θεατράκι) με θέματα συζήτησης την οργάνωση δράσεων στις γειτονιές της Δυτικής Θεσ/νίκης, τη διαδήλωση της Δ.Ε.Θ. κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου