Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών την Τρίτη 25/8, 7.30μ.μ., στο 1ο Δημ. Σχολείο Αμπελοκήπων


Παραβιάζοντας κατάφωρα τη λαϊκή βούληση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, "συζήτησε" μες στη νύχτα, ψήφισε και τελικά υπέγραψε με την Ε.Ε. και τους δανειστές νέο μνημόνιο. Το τρίτο αυτό μνημόνιο είναι πιο βάρβαρο απ' όλα, αφού στοχεύει στην οριστική κατεδάφιση των όποιων εναπομείναντων δικαιωμάτων στην εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τα δημόσια αγαθά αλλά και τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Με την εφαρμογή του νέου μνημονίου και των νόμων που το συνοδεύουν διαμορφώνεται ένα τοπίο με τους εργαζόμενους να δουλεύουν (περιστασιακά ή μόνιμα, πάντως για ένα κομμάτι ψωμί...) μέχρι θανάτου, τους νέους (αν δεν έχουν πάρει το δρόμο της μετανάστευσης,,,) "ωφελούμενους" σε προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς, τους αγρότες ξεκληρισμένους από γη και εργασία, τη δημόσια γη και τα αγαθά ξεπουλημένα, το λαό χωρίς κανένα δικαίωμα ν' αποφασίζει για τη ζωή του.

Ο λαός με το συντριπτικό "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα αμφισβήτησε το μονόδρομο της Ε.Ε. και του ευρώ, του χρέους και των μνημονίων, έδειξε ότι δεν θα συνεχίσει να αποδέχεται σκυφτός κι υποταγμένος τις αντιλαϊκές πολιτικές, όποια κυβέρνηση κι αν τις προωθεί. Αυτό το "ΟΧΙ" πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος!


Σ' αυτή την κατεύθυνση καλείται και η 

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, 
την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.30μ.μ., 
στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων
με θέματα, όπως αποφασίστηκαν από την προηγούμενη Λαϊκή Συνέλευση, στις 23/7 (βλ. http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2015/07/blog-post_25.html ):


*να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε την ενημέρωση και αγωνιστική συστράτευση των κατοίκων της Δυτικής Θεσ/νίκης για τα συγκεκριμένα μέτρα που προβλέπονται από το νέο μνημόνιο και τους συνοδευτικούς νόμους: περικοπές μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικό, πλειστηριασμοί, (από)ρυθμίσεις σε υγεία και παιδεία, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας-στρατόπεδα κ.ά.



*να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία εργαζομένων (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ, Σωματεία Εργαζομένων Ο.Τ.Α. κ.ά.) και άλλες κοινωνικές συλλογικότητες της περιοχής και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου



*να συζητήσουμε και να συμβάλουμε στη μαζική συμμετοχή των κατοίκων των εργατικών συνοικιών της πόλης στη διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.




Βλ. και την ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης στο:

http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2015/07/blog-post_28.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου