Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών (10/9)

Την Πέμπτη 10 του Σεπτέμβρη η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών συζήτησε για την πολιτική συγκυρία, εν μέσω μάλιστα της προεκλογικής περιόδου και κυρίως για τις επιπτώσεις του 3ου μνημονίου στα κοινωνικά δικαιώματα που ήδη άρχισαν να εμφανίζονται σε πολλούς χώρους (π.χ. παιδεία) και θα γίνουν πολύ πιο έντονες μετά τις εκλογές. όταν θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα νέα βάρβαρα μέτρα για την ασφάλιση, τους μισθούς και τις συντάξεις, τους πλειστηριασμούς κατοικίας και τις κατασχέσεις, τις περικοπές σε παιδεία, υγεία και πρόνοια, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας κ.ά. ιδιαίτερα απασχόλησε τη Λαϊκή Συνέλευση το ζήτημα των προσφύγων του πολέμου και της φτώχειας από τη Συρία κ.ά χώρες, που κατά χιλιάδες περνούν καθημερινά από την πόλη μας και "στοιβάζονται" στα βόρεια σύνορα, στην Ειδομένη, χτυπημένοι για δεύτερη φορά από την Ε.Ε. και τους "όρους ασφαλείας" που θέτει.

Αποφασίσαμε:
α) να έρθουμε σε επαφή με τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα, για να καταγράψουμε τα προβλήματα στη "λειτουργία" τους και να αναπτύξουμε κοινή δράση για τη λύση τους
β) να αναπτύξουμε στις γειτονιές της δυτικής Θεσ/νίκης δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών υγιεινής και ρούχων, με πρώτα ραντεβού την Τετάρτη 16 του Σεπτέμβρη 5-7μ.μ. στη Νικόπολη και 6-8μ.μ. στην πλατεία Επταλόφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου