Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εμείς θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις!

ΣΥΝΕΛΕΥΣH ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πέμπτη 3 του Δεκέμβρη, 6μ.μ., Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης

  • Νέα συμφωνία μεταξύ συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του “κουαρτέτου” Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.-Ε.Μ.Σ. για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
  • Νομοθετική ρύθμιση (μαζί με άλλα επώδυνα για το λαό “προαπαιτούμενα” του 3ου μνημονίου) που “προστατεύει” μόνο το 25% όσων έχουν στεγαστικά δάνεια και μαζί με ρυθμίσεις του προηγούμενου διαστήματος, “τα δίνει όλα” στις τράπεζες...
  • Συνθήκες ζωής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που επιδεινώνονται ραγδαία με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανεργία και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ κ.ά.)
  • Άμεση σύνδεση των “κόκκινων δανείων” και των πλειστηριασμών-κατασχέσεων κατοικίας (και λαϊκής περιουσίας γενικά) με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη “σωτηρία” τους.
  • Tα χρέη προς τράπεζες και κράτος γίνονται ένα από τα εργαλεία για την ολοκλήρωση των στόχων της βίαιης μνημονιακής επίθεσης που, παράλληλα με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, απαιτεί και την απαλλοτρίωση της λαϊκής ιδιοκτησίας: στέρηση του δικαιώματος στη στέγη, κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, περιορισμό της αυτοαπασχόλησης αλλά και έλεγχο της αγροτικής παραγωγής.
  • Τράπεζες και μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκουν ν' αρπάξουν τα σπίτια και τη λαϊκή περιουσία για τουριστική ή άλλη εμπορική χρήση ενώ και μόνο η απειλή κατάσχεσης θα οδηγήσει χιλιάδες δανειολήπτες σε ρυθμίσεις με νέα πανωτόκια και ισόβια αποπληρωμή των δανείων.

Αυτή την επίθεση μόνο εμείς μπορούμε να τη σταματήσουμε!
  • Ξεπερνώντας τις αυταπάτες για κυβερνήσεις “σωτήρες” των λαϊκών συμφερόντων και την προπαγάνδα των ΜΜΕ για δανειολήπτες που “άπλωσαν τα πόδια έξω από το πάπλωμα” ή “κάποιους που δεν πρόσεχαν”.
  • Αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες για τα χρέη σε τράπεζες και κράτος που συσσωρεύτηκαν στα λαϊκά στρώματα.
  • Με την αυτοοργάνωση των εργαζόμενων, των επαγγελματιών και του λαού σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, μέσα από πρωτοβουλίες και συνελεύσεις κατοίκων και σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία (σε επίπεδο πόλης και πανελλαδικό) να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κλοπής της λαϊκής περιουσίας, να αντισταθούμε και τελικά να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς, στοιχείο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πάλη για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου