Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Λαϊκή αυτοοργάνωση για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών!

Ξεκίνησαν και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα οι πλειστηριασμοί, μετά την ταχύτατη (γιατί άραγε;) αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων. Λίγες μέρες πριν έγιναν και τα πρώτα βήματα για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά.

Την ίδια στιγμή η “ΝΑΙ σε όλα!” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αποδεχθεί έναν ακόμη από τους όρους που θέτουν Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφάλαιο: κάνοντας άλλο ένα βήμα πίσω όχι μόνο από το «νόμο Κατσέλη» αλλά και το δικό της νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε το 2015, ετοιμάζεται να επιτρέψει την πώληση στα διεθνή αρπαχτικά funds όχι μόνο των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» αλλά ακόμη και των ενήμερων, αυτών που εξυπηρετούνται κανονικά ή με μικρές καθυστερήσεις. Αυτό μ’ άλλα λόγια που δεν τόλμησαν να κάνουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και συνοδοιπόρων, οι οποίες με το «νόμο Κατσέλη» (στοιχειωδώς και προσωρινά βέβαια) προστάτευαν την πρώτη κατοικία, έρχεται να το κάνει η αυτοαποκαλούμενη «κυβέρνηση της αριστεράς» ή όπως φαίνεται πια ξεκάθαρα, η πιο ενδοτική στις ορέξεις και τις απαιτήσεις του μεγάλου τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου κυβέρνηση. Από το Γενάρη του 2018, αν κάποιος (χαμηλόμισθος, άνεργος, συνταξιούχος ή ότι άλλο δεν έχει γι αυτούς καμιά σημασία) αδυνατεί να πληρώσει μια δόση του δανείου του, έτσι απλά θα χάνει το σπίτι και την περιουσία του. Αν μάλιστα το σπίτι έχει αντικειμενική (όχι εμπορική) αξία μεγαλύτερη από 140000ευρώ, η αρπαγή του μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού εκτρώματος και όχι από το 2018…


Γίνεται καθημερινά και πιο φανερό ότι κανένα όριο, καμιά κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει γι αυτή την κυβέρνηση, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα. Δεν θα σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Και αυτό αποτελεί πρώτιστο καθήκον σήμερα για το λαϊκό κίνημα: να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε! Τώρα, πριν καταστρέψουν ό,τι απέμεινε από τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα όπως είναι κι αυτό της στέγης.

Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης ήταν την προηγούμενη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης. Καλούμε τις συλλογικότητες γειτονιάς, τα σωματεία και τις άλλες πολιτικοκοινωνικές συλλογικότητες και αυτή την Τετάρτη 18/5, 3.45μ.μ. στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης, πιο μαζικά, πιο δυναμικά να δείξουμε την αντίδρασή μας, την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτή η πολιτική.

Είναι αναγκαίο ταυτόχρονα να ξανανοίξουμε τη συζήτηση και με βάση τα νέα δεδομένα να οργανώσουμε τη δράση μας. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης ενάντια στους Πλειστηριασμούς, που έκανε τα πρώτα βήματά του το Γενάρη, είναι ανάγκη να επανενεργοποιηθεί, να μαζικοποιηθεί, να συζητήσει, να σχεδιάσει, να δράσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Γι αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλες τις πολιτικοκοινωνικές, συνδικαλιστικές και τοπικές συλλογικότητες σε Συνέλευση Συντονισμού, τη Δευτέρα 23/5, 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου