Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών: Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας ενάντια στα αρπακτικά, τη Δευτέρα 17 του Οκτώβρη, 7μ.μ.

Όταν το καλοκαίρι του 2015, στην πρώτη κιόλας συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, ανοίξαμε τη συζήτηση (και) για τους πλειστηριασμούς που έρχονταν, το θεωρούσαμε σαν ένα ζήτημα που μπορεί πραγματικά να κινητοποιήσει τον κόσμο στις φτωχογειτονιές της Δυτικής Θεσ/νίκης και να αποτελέσει την αιτία της σύγκρουσης με μαζικά χαρακτηριστικά με την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.

15 μήνες μετά, εκείνη η "ευχή" μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα. Όχι τόσο γιατί οι λίγες δεκάδες που (με το χαρτοπανό της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτ. Συνοικιών και παρέα την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων), πότε σε τράπεζες, πότε σε εκδηλώσεις των συμβολαιογράφων και κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης τους "κάναμε χαλάστρα", γίναμε τον τελευταίο καιρό πολλές εκατοντάδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το κίνημα ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δυνατό αλλά και να καταγράφει τις πρώτες μικρές νίκες. Κι αυτό δίνει "ανάσες" στην κοινωνική πλειοψηφία, ξαναφέρνει το χαμόγελο και την ελπίδα ότι μπορούμε "να παλέψουμε στα ίσα" μαζί τους, δεν είναι ανίκητοι, μπορούμε (και πρέπει) εμείς να νικήσουμε!

Είχε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό ο αγώνας που σχεδιάζαμε το καλοκαίρι του 2015: Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι το τέλος, λέγαμε, ενάντια σε μνημόνια και ευρωμονόδρομους, για τη διαγραφή του χρέους και όχι της ζωής μας! Κι αυτός ο χαρακτήρας του αγώνα φαίνεται σήμερα να νικά!

Ο αγώνας αυτός σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε άνοδο, ακριβώς επειδή ο αντίπαλος φαίνεται να εξαναγκάζεται σε τακτική υποχώρηση. Χρειάζεται νέα εφόδια, νέους "στρατιώτες", συμμάχους και όπλα. Κι αυτό ακριβώς θέλουμε να συζητήσουμε...

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, 
τη Δευτέρα 17 του Οκτώβρη, 7μ.μ., 
στη Μορφωτική Κίνηση Αμπελοκήπων 
(Θερίσσου 22 και Θησέως, δίπλα στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου