Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε! Τα σπίτια του λαού δεν θα τ' αρπάξετε!

Ένα ποτάμι που όλο και φουσκώνει φαίνεται να γίνεται το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Ένα ποτάμι που δεν δέχεται διευθετήσεις για το λιγότερο κακό, μα ορμητικό πάει να γκρεμίσει το σκηνικό που έχουν στήσει κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο κι επιβουλεύονται τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Το φοβούνται αυτό το ποτάμι και προσπαθούν φράγματα να του στήσουν πριν ενωθεί μ' άλλα από κάθε γωνιά της χώρας, γιατί ξέρουν πως σαν βρει το δρόμο του τίποτα δεν το σταματά και σ' "ανοιχτές θάλασσες" για την κοινωνική πλειοψηφία θα φτάσει.

Την Τετάρτη 5 του Οκτώβρη στο Ειρηνοδικείο της Θεσ/νίκης (όπως και άλλων πόλεων) πλειστηριασμοί δεν έγιναν. Η προσπάθεια ν' αρπάξουν τα σπίτια μας κι ό,τι απέμεινε στη λαϊκή οικογένεια έπεσε στο κενό παρά την όξυνση της καταστολής. Οι πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ δεν κατάφεραν να σταματήσουν εκατοντάδες διαδηλωτές να μπουν στο δικαστικό μέγαρο και να εμποδίσουν, να οδηγήσουν στην ματαίωση και αυτούς τους πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ένα ισόγειο διαμέρισμα 36τ.μ.!
Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, όπως ισχυρίστηκαν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, παραβιάζοντας κάθε έννοια της δικονομίας που προβλέπει δημόσιες διαδικασίες πλειστηριασμών, απαίτησαν την καταγραφή των στοιχείων των διαδηλωτών και την είσοδο μόνο λίγων δεκάδων από αυτούς στην κατάμεστη από αστυνομικούς αίθουσα του ειρηνοδικείου, ώστε να μπορέσουν οι γνωστοί πια στην πόλη μεγαλοσυμβολαιογράφοι να προχωρήσουν στο "θεάρεστο έργο" της αρπαγής των σπιτιών του λαού. Κι όταν φυσικά οι διαδηλωτές αρνήθηκαν την παράτυπη αυτή διαδικασία, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το μοναδικό όπλο που έχει πια στα χέρια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της: την άκρατη βία, φραγμούς με τις ασπίδες των ΜΑΤ, σπρωξίματα και χτυπήματα στους διαδηλωτές, μέχρι και τη βίαιαη σύλληψη ενός διαδηλωτή.


Ό,τι κι έκαναν όμως κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής ήταν αδύνατο να βάλουν φραγμό στους εκατοντάδες διαδηλωτές, στην πιο μαζική από ποτέ συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης. Άλλο ένα λαϊκό σπίτι σώθηκε!



Μα το κυριότερο: το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, καταγράφοντας άλλη μια μικρή νίκη, δυναμώνει καθημερινά όλο και περισσότερο, κάνει πράξη τη δέσμευση ότι "κάθε φορά πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, δεν θα επιτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό και δεν θα σταματήσουμε παρά στη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε.".

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης καλεί κάθε πολίτη, κάθε σωματείο που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (ΕΥΑΘ, λιμάνι, εκπαίδευση κ.ά.) και κάθε εργατική, τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα της πόλης στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51).

Και βέβαια κάθε Τετάρτη, στις 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, για να μην επιτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος.



"...αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου