Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Εκμεταλλεύονται τις Δημόσιες υποδομές και εκβιάζουν άνεργους για ελάχιστες οφειλές...


ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΙ 
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ 
ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,
ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 
ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 
ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...


Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διαφημίσεις ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροδότησης καθώς πλέον και στην Ελλάδα “άνοιξε η ελεύθερη αγορά” και κάθε παράσιτο όπως π.χ. οι ιδιοκτήτες της ENERGA θα μπορούν ελεύθερα να μας κλέβουν πουλώντας κοπανιστό αέρα. Μόνο που ο “ελεύθερος ανταγωνισμός” δεν αφορά τελικά τους φτωχούς, άνεργους και απόκληρους αυτής της χώρας.
Ο  συμπολίτης μας Γ.Κ. είναι μακροχρόνια άνεργος και ζει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μαζί με την επίσης άνεργη σύζυγο του. Μοναδικοί πόροι ζωής της οικογένειας τα τελευταία  χρόνια είναι τα επιδόματα και αυτές τις μέρες εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Κ.Ε.Α., το οποίο βέβαια δεν είναι ικανό ούτε τις βασικές ανάγκες να καλύψει καθώς ο Γ.Κ. αντιμετωπίζει επιπλέον σοβαρό πρόβλημα υγείας που απαιτεί αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τα λιγοστά χρήματα η οικογένεια πρέπει να καλύψει τη διατροφή και όλα τα έξοδα της καθημερινής της ζωής και να πληρώσει λογαριασμούς  κλπ. Το σπίτι που κατοικεί έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη αλλά οι ενοχλήσεις από τις τράπεζες δεν λείπουν.
Δίπλα σε αυτές όμως, ήρθαν να προστεθούν τις τελευταίες μέρες και οι έντονες ενοχλήσεις από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού "elpedison". Για ένα χρέος μόλις 340 ευρώ η εταιρεία απειλεί με άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης αν και γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, καθώς και το πρόβλημα υγείας του Γ.Κ. Σε προσπάθεια διακανονισμού η "elpedison" απάντησε ότι η μόνη “διευκόλυνση” που μπορεί να κάνει είναι 2 δόσεις των 170 ευρώ! Για το κέρδος μιας εταιρείας θα πρέπει επομένως μια οικογένεια να μην φάει, να μην πιει, να μην επιβιώσει τελικά.
Μια ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής με καθημερινό κίνδυνο διακοπής του ρεύματος σε μια οικογένεια από τις εκατοντάδες χιλιάδες που ζει χωρίς κανένα εισόδημα επί χρόνια. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς ή κάποιος από τους γείτονες και τους συγγενείς μας, αφού σήμερα η κοινωνική πλειοψηφία ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.
Σ’ αυτή την κανιβαλική πολιτική πρέπει να μπει ένα τέλος. Κι εμείς ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ θα κάνουμε καθετί για να το βάλουμε. Είναι αναγκαίο σήμερα να απαιτήσουμε όχι μόνο δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια αλλά και διαγραφή των συσσωρευμένων ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους, ταμεία και φορείς παροχής βασικών κοινωνικών αγαθών, όλων των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, μονογονεϊκών οικογενειών, ΑΜΕΑ, και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας.
Κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας να έχει δωρεάν ρεύμα και νερό.
Απαιτούμε από την elpedison και κάθε άλλη ιδιωτική εταιρεία να σταματήσει τους εκβιασμούς και να προχωρήσει σε διακανονισμό που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες κερδοφορίας της αλλά τις ανάγκες του άνεργου και άπορου πολίτη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, 
ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου